Прикордонники затримали у горах замерзлих чоловіків, що прямували в Румунію

Прикордонники затримали у горах замерзлих чоловіків, що прямували в Румунію

Прикордонники Мукачівського загону затримали двох 25-річних чоловіків з Донеччини, які намагалися нелегально перетнути кордон з Румунією. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Молоді люди виявилися непідготовленими до гірських умов та суворої погоди. Вони провели чотири доби в горах без належного одягу, взуття та спорядження, зіткнувшись з різкими перепадами температури, поганою видимістю та навіть першим снігом наприкінці вересня.

"Самостійно проклавши собі маршрут до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску, спритники 4 доби без належного одягу, взуття та спорядження блукали високогір'ям," - зазначили у ДПСУ.

Прикордонники виявили чоловіків за 500 метрів до кордону та негайно доправили їх до місця обігріву. Затриманим було надано необхідну допомогу.

За спробу незаконного перетину державного кордону на порушників складено адміністративні протоколи згідно зі статтею 204-1 КУпАП. Цей випадок нагадує про небезпеку нелегальних спроб перетину кордону, особливо в складних погодних умовах та без належної підготовки.

Нагадаємо, правоохоронні органи України успішно запобігли створенню нового каналу нелегального перетину державного кордону. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у День захисників та захисниць України, 1 жовтня, Президент Володимир Зеленський звернувся до народу з урочистою промовою. Відеозвернення було записане біля історичних Золотих воріт у Києві, де розташована надбрамна церква Пресвятої Богородиці.

Головне