Прикордонники затримали 15 порушників кордону, які намагалися потрапити в Румунію

Прикордонники затримали 15 порушників кордону, які намагалися потрапити в Румунію

Минулої доби прикордонники відділення “Богдан” Мукачівського загону затримали 15 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон з Румунією через гірську частину Карпат. 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 

Двоє з них, жителі Харківщини та Донеччини, підійшли до кордону на відстані 50 метрів, але були затримані прикордонним нарядом. Щоб бути менш помітними серед місцевості, чоловіки навіть придбали собі штани-кікімори та камуфляжні футболки.  

Ще двох порушників, також з Донеччини, затримали на відстані 100 метрів від кордону, а двох осіб з Івано-Франківщини - за 150 метрів. 

Виявилося, що деякі з порушників були абсолютно не підготовлені до небезпек гірського маршруту. Без достатнього запасу продуктів і води, у шортах та шльопанцях, вони кілька днів рухалися до кордону, не усвідомлюючи реальної небезпеки.

По відношенню до затриманих складені протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 204-1 КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України), справи скеровані до суду.

Прикордонники попереджають, що "мандрівки" в гори можуть бути дуже небезпечними через скелясті підйоми, дикі звірі, різкі зміни погоди, небезпеку переохолодження та теплових ударів, а також інші небезпечні фактори. 

“Застерігаємо утриматися від подібних “мандрівок”, адже це може бути небезпечним для вашого життя”, - йдеться в повідомленні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали затримали трьох громадян України, які намагалися перетнути кордон з Молдовою в обхід встановлених пунктів пропуску.

Головне