Прикордонники врятували чоловіка, що заблукав у горах під час спроби незаконного перетину кордону

Прикордонники врятували чоловіка, що заблукав у горах під час спроби незаконного перетину кордону

На Закарпатті військовослужбовці відділу “Новоселиця” врятували 25-річного киянина, який намагався нелегально перетнути кордон зі Словаччиною. Чоловіка знайшли знесиленим і переохолодженим після більш ніж півдобового перебування у горах.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 

Правопорушник мав намір потрапити до Словаччини. Для цього він домовився через соцмережі з невідомою особою, яка за 2000 доларів обіцяла допомогти йому потрапити на територію сусідньої держави. Після переказу грошей, чоловік отримав інструкції та вирушив до прикордонного села Дубриничі, що на Закарпатті. Ввечері він пішов через ліс у вказаному напрямку, однак незабаром втратив орієнтацію та заблукав.

Після ночі, проведеної у холоді та під дощем, чоловік звернувся за допомогою до прикордонників, зателефонувавши на “Гарячу лінію”. На пошуки заблукалого чоловіка були відправлені прикордонні наряди. Його знайшли у лісі знесиленим, переохолодженим та дезорієнтованим. Військові доставили його до прикордонного підрозділу, де надали необхідну допомогу, забезпечили сухим одягом і нагодували. Чоловік зізнався, що сильно змерз і вже не сподівався вижити, постійно чуючи звуки диких тварин.

Наразі стан здоров’я врятованого стабільний, його життю нічого не загрожує. Однак, тепер йому доведеться відповісти за спробу незаконного перетину державного кордону перед судом.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Харківщині протягом 4 жовтня росіяни завдали численних ударів, зокрема по Харкову та Ізюмському району. Внаслідок атак двоє мирних жителів загинули.

Головне