Прикордонники викрили канал переправлення в Україну нелегальних мігрантів

Прикордонники викрили канал переправлення в Україну нелегальних мігрантів

Співробітники оперативного підрозділу Державної прикордонної служби України викрили та заблокували канал незаконного переправлення через кордон іноземців.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

На територію України нелегалів доправляла група осіб, щодо якої наразі ведеться досудове розслідування. Пятьом її членам оголошено підозри.

Серед клієнтів “бізнесменів” були громадяни країн Східної Азії, Південної Америки та особи без громадянства. Їх доправляли в Україну “на працевлаштування”, що дозволяло іноземцям отримувати довгострокові візи та легалізовуватися, отримуючи посвідку на тимчасове проживання.  

Організатор злочинної групи залучив до схеми низку осіб, між якими було чітко розподілено обов’язки. Одні займалися пошуками клієнтів, обговорювали умови надання “послуг”, вартість та порядок розрахунку. Для надання фіктивних дозволів на працю іноземців організатор схеми створив ряд фірм.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучили документацію, печатки та комп'ютерну техніку. Також правоохоронці задокументувати епізоди фіктивного працевлаштування іноземців.

Як повідомляв “Ми-Україна”, фермери у Польщі мають намір заблокувати рух вантажних транспортних засобів на ще одному пункті перетину.

Головне