Прикордонники викрили фіктивний шлюб для перетину кордону

Прикордонники викрили фіктивний шлюб для перетину кордону

Співробітники Державної прикордонної служби України викрили фіктивний шлюб для перетину кордону військовозобов'язаним чоловіком.

Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби в Telegram-каналі. Як зазначається, чергова схема була викрита на кордоні з Польщею.

Прикордонникам під час проходження контролю на виїзд з країни було надано свідоцтво про шлюб та посвідчення інваліда ІІІ групи жінки. Держприкордонслужба встановила, що шлюб між чоловіком та жінкою був укладений, аби військовозобов'язаний зміг перетнути кордон для супроводу особи з інвалідністю.

За цим фактом вже було повідомлено Національну поліцію.

Як розповіли в пресслужбі ДПСУ, лише у цьому місяці було викрито п'ять випадків укладення фіктивних шлюбів з "кримінальним майбутнім".

Нагадаємо, директор кадрової агенції в Одесі, який організовував вивезення ухильників до ЄС, під виглядом виїзду на "закордонну роботу", був затриманий. Очільник місцевої фірми, що займається працевлаштуванням громадян за кордоном, організовував нелегальний виїзд військовозобов'язаних чоловіків, надаючи їм фіктивні довідки про інвалідність та "звільнення" від військового обліку.

Вартість цієї послуги для "клієнтів" становила до восьми тисяч доларів, залежно від способу і терміновості втечі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, співробітники СБУ в Чернівецькій області затримали злочинну групу, яка отримувала понад 100 000 доларів щомісяця, організовуючи виїзд за кордон ухильників від призову до армії. Угруповання, яке використовувало незаконні маршрути, пропонувало "гарантований захист" та консультування щодо нелегального перетину кордону.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.