Прикордонники викрили далекобійника-іноземця, який віз "сплячого" чоловіка у Польщу

Прикордонники викрили далекобійника-іноземця, який віз

Прикордонники викрили далекобійника-іноземця, який незаконно перевозив у своїй вантажівці чоловіка до Польщі. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби.

За даними прикордонників, 42-річний іноземець, який керував вантажним автомобілем "Даф", рухався через пункт пропуску "Нижанковичі" на кордоні з Польщею. Під час заїзду чоловік повідомив, що їде один, про що було зроблено відмітку в контрольному талоні.

Однак під час огляду вантажівки прикордонний наряд спільно з оперативним співробітником виявили 35-річного жителя Рівненщини, який переховувався у спальному відсіку вантажівки. 

"У такий спосіб українець намагався сховатися від контролю та потрапити до Польщі, адже законних підстав для виїзду за кордон у чоловіка призовного віку не було", - зазначили у ДПСУ.

Також у Держприкордонслужбі додали, що виявленого чоловіка через кордон не пропустили та притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. А стосовно водія "Дафа" до Нацполіції спрямували повідомлення, оскільки в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники правоохоронних органів викрили на Закарпатті організаторів нелегального трансферу за кордон чоловіків призовного віку.

Головне