Прикордонники виявили тютюновий літак поблизу Угорщини (відео)

Прикордонники виявили тютюновий літак поблизу Угорщини (відео)

Прикордонники виявили тютюновий літак у Закарпатській області, поблизу кордону з Угорщиною, на якому ділки нелегально намагались переправити за кордон сигарети.

Про це повідомила пресслужба західного регіонального управління Державної прикордонної служби України на сторінці у Facebook. Як зазначається, співробітники оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону виявили поблизу кордону протиправну діяльність.

Інцидент трапився у вівторок, 12 грудня. На околиці села Підвиноградів Берегівського району співробітники ДПСУ виявили місце запуску та саморобний безпілотний літальний апарат. Також там були автівка, в якій виявили пускову установку БпЛА з пультом управління, балон, компресор та ноутбук. На ноутбуці знайшли завантажену карту українсько-угорської ділянки кордону. Також прикордонники виявили майже 1500 пачок безакцизних сигарет. Саме їх ділки хотіли переправити до Угорщини повітряним шляхом.

Зловмисники покинули місце "управління" безпілотником, коли зрозуміли, що правоохоронці їх викрили. Про нелегальну діяльність вже повідомили співробітників Бюро економічної безпеки у Закарпатській області. Також було направлено повідомлення до Закарпатської обласної прокуратури та Головного управління Нацполіції в Закарпатській області через ознаки кримінального правопорушення за ч.1 ст. 204 ККУ "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів" та ч.1 ст. 282 ККУ "Порушення правил використання повітряного простору".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, біля кордону з Молдовою прикордонники затримали чотирьох ухилянтів, яких ділки за 12 тис. доларів покатали на човні, замість незаконного перевезення за кордон.

Головне