Прибічники Трампа закликають до революції після обвинувального вироку 

Прибічники Трампа закликають до революції після обвинувального вироку 

Прибічники ексглави США Дональда Трампа, розгнівані рішенням присяжних у Нью-Йорку, використовують інтернетові ресурси для вираження своєї обуреності та закликають до різних форм протесту, включно з насильницькими. Reuters проаналізувало коментарі на трьох ресурсах, пов'язаних з політиком - його власній соцмережі "Truth Social", Patriots.Win та американській ультраправій блог-платформі The Gateway Pundit.

Люди закликають скоювати напади та навіть вішати суддів, почати громадянську війну або організувати захоплення державної влади. Найбільше дісталось судді Хуану Мерчану, який призначив слухання щодо винесення вироку Трампу на 11 липня..

"Хтось у Нью-Йорку, кому нема чого втрачати, має подбати про Мерчана. Сподіваюся, його зустрінуть нелегали з мачете", - написав один з коментаторів на платформі Patriots.Win. 

Трампа після вироку також не змовчав. Він назвав Мерчана "надто конфліктним" та розкритикував його взаємодію з присяжними.

Усі три веб-сайти мають політику щодо обмеження ненормативної лексики, і деякі коментарі були пізніше вилучені. У Patriots.Win та Gateway Pundit поки що не надали коментарів стосовно ситуації на запит Reuters, там само відповіді видання не отримало і від представників Трампа. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Дональда Трампа визнали винним за всіма 34 пунктами звинувачення у фальсифікації ділової документації в рамках злочинної схеми приховування грошей з метою вплинути на результати виборів 2016 року. Вирок був винесений після нарад присяжних, які тривали близько ніж 12 годин, під час безпрецедентного першого кримінального процесу проти президента США. Остаточне покарання для експрезидента ще невідоме, але йому загрожує до чотирьох років ув'язнення. Офіційний вирок мають оголосити 11 липня.

Головне