Президентка Угорщини здійснить візит на Закарпаття та в Київ

Президентка Угорщини здійснить візит на Закарпаття та в Київ

Президентка Угорщини Каталін Новак здійснить візит на Закарпаття та в Київ. У столиці вона прибуде на Кримську платформу 23 серпня.

Про це повідомило видання Telex.hu з посиланням на пресслужбу угорської президентки. Як зазначається, глава угорської держави може знову особисто зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським.

Водночас у президентському палаці додали, що перед поїздкою до Києва Каталін Новак відвідає Закарпаття. Там разом з угорцями вона відзначить 20 серпня свято короля Стефана.

Востаннє Новак особисто зустрічалась із Зеленським 26 листопада минулого року. Тоді вона прибула до України через Польщу у супроводі прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького та прем'єр-міністра Бельгії Александра Де Кроо.

Це був візит найвищого рівня угорської держави до української столиці з початку повномасштабного вторгнення рф.

Нагадаємо, в Угорщині суспільство продовжує підтримувати людей, які тікають від війни в Україні. Угорці не вважають, що гроші, які витрачаються на біженців, необхідно переспрямувати на власних громадян. Водночас у тих державах, де громадяни з більшою охотою підтримують українців, це не збігається з публічним іміджем уряду цих країн.

Таким чином Угорщина, яка через публічну проросійську політику уряду Віктора Орбана сприймається українцями як найбільш ворожа до нас держава Європи, виявилася найбільш прихильною до допомоги біженцям. Приблизно 90% угорців погодилися із твердженням, що “ми повинні і далі підтримувати біженців з України, адже вони тікають від війни”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти плану Єврокомісії про надання Україні фінансової підтримки у 50 млрд євро.

“Ясно одне, ми, угорці, не дамо більше грошей Україні, поки вони не скажуть, куди пішли попередні майже 70 млрд євро", – сказав він.

За його словами, Угорщина досі не отримала доступу до коштів із фонду, який фінансується за рахунок попереднього спільного кредиту європейських країн.

Головне