Президент Казахстану проведе екстрене засідання Ради безпеки через "ситуацію в росії"

Президент Казахстану проведе екстрене засідання Ради безпеки через

Казахстанський президент Касим-Жомарт Токаєв проведе засідання Радбезу у неділю, 25 червня. Позапланове засідання було скликано на тлі подій останніх днів у росії, повідомили в канцелярії глави держави.

"Глава держави заслухає доповіді прем'єр-міністра і керівників силових структур про вжиття заходів у зв'язку з ситуацією в Росії", - йдеться у повідомленні.

Очікується прийняття плану дій з нейтралізації потенційних негативних наслідків, пов'язаних з ситуацією в сусідній "дружній" країні, що впливають на безпеку громадян Казахстану та економіку держави.

Як відомо, напередодні в росії було неспокійно. Засновник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин заявив, що його бійці на фронті в Україні були обстріляні регулярною армією рф, а тому він оголосив про початок свого "маршу справедливості" на Москву. Однак увечері, коли за словами Пригожина, "вагнерівцям" залишалося 200 кілометрів до російської столиці, бунт завершився. Засновник ПВК пояснив, що не хоче "пролиття крові". З усією хронологією подій можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, в Кремлі розповіли, що кримінальну справу проти засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, який вчинив заколот в росії, закриють. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні російський диктатор Володимир Путін у зв’язку з останніми подіями в росії подзвонив своєму колезі з Казахстану Касиму-Жомарту Токаєву. Під час розмови лідер рф розповів своєму колезі, що наразі відбувається в росії, однак підтримки він не отримав. Президент Казахстану заявив, що нинішні події у рф – це її внутрішні справи.

Головне