Президент Ірану розпочав турне Латинською Америкою: перша зупинка - Венесуела

Президент Ірану розпочав турне Латинською Америкою: перша зупинка - Венесуела

Іранський лідер Ібрагім Раїсі поїхав у тур "союзними" країнами Латинської Америки, які включають Венесуелу, Нікарагуа та Кубу.

Як пише AP, першою він вирішив відвідати Венесуелу та свого колегу Ніколаса Мадуро.

Під час бесіди зі своїм колегою Раїсі наголосив, що Іран та Венесуела мають багато спільно, вочевидь натякаючи на численні економічні санкції.

"Вони не хочуть, щоб дві країни - Іран і Венесуела - були незалежними", - наголосив іранський лідер, маючи на увазі уряд США.

Дві країни мають досить тісні стосунки з часів правління покійного президента Уго Чавеса. Мадуро, який прийшов на заміну Чавесу у 2013 році, докладав зусиль для зміцнення та розширення торговельних відносин з Іраном, Китаєм, рф та Туреччиною, щоб таким чином подолати наслідки економічних санкцій.

"Ми на правильній стороні історії, і разом ми будемо непереможні", - сказав Мадуро.

Видання зазначає, що турне Раїсі Латинською Америкою відбувається на тлі напруженості у відносинах з адміністрацією президента США Джо Байдена.

Як відомо, раніше цього місяця США обвинуватили Іран у передачі російській стороні матеріалів для зведення заводу із випуску ударних дронів. Радник американського лідера з нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що у російській республіці Татарстан вже розпочались будівельні роботи. В Тегеран передає туди великі обсяги матеріалів Каспійським морем.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз призупинив візити високого рівня і фінансову підтримку Косова. Це сталося через неспроможність Приштини досягти деескалації на півночі країни.

Головне