Президент ФІФА висловився щодо участі  збірної рф у ЧС-2026: Буде видно

Президент ФІФА висловився щодо участі  збірної рф у ЧС-2026: Буде видно

У ФІФА не виключають участь збірної росії у Чемпіонаті світу з футболу у 2026 році, який пройде у США, Мексиці та Канаді. 

Як заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно у відповідь на питання щодо участі росіян на ЧС-2026, що прозвучало на полях Генасамблеї ООН: "Буде видно".

Як відомо, російські футбольні клуби відсторонені від розіграшів Ліги чемпіонів, Ліги УЄФА та Ліги конференцій. У той же час збірна рф не має права брати участь у відбірковому турнірі до чемпіонату Євро-2024 та Ліги націй. Однак в УЄФА раніше обіцяли, що росія буде відсторонена від усіх міжнародних футбольних змагань до кінця війни в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах проти недопуску російських спортсменів до Олімпіади-2024 у Парижі. Відповідну вимогу висловила українська влада. Однак Бах вважає, що так робити не можна.

Раніше віце-президент Єврокомісії з просування європейського способу життя Маргарітіс Схінас заявив, що російських та білоруських спортсменів не можна допускати до міжнародних спортивних заходах. При цьому він наголосив - це стосується лише тих спортсменів, які відкрито підтримують війну росії в Україні.

Головне