Президент Бразилії Лула да Сілва передумав щодо арешту Путіна

Президент Бразилії Лула да Сілва передумав щодо арешту Путіна

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва передумав щодо арешту президента росії Володимира Путіна у випадку, якщо він приїде до Бразилії.

Про це повідомило видання The Daily Star. За словами Лули да Сілва, судова влада Бразилії вирішуватиме, чи буде заарештований президент росії Володимир Путін, якщо він відвідає зустріч “Групи 20” у Ріо-де-Жанейро наступного року.

"Якщо Путін вирішить приєднатися, це має вирішувати судова влада, а не мій уряд", - заявив Лула журналістам в індійській столиці Нью-Делі. Там він був присутній на саміті G20 на вихідних.

Нагадаємо, у суботу, 9 вересня, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що російського президента Володимира Путіна не заарештують у Бразилії. Йдеться про той випадок, якщо він відвідає зустріч “Групи 20” наступного року. Водночас він підтвердив, що запрошує Путіна на наступну зустріч G20 у Ріо-де-Жанейро та гарантує його безпеку.

Бразилія підписала Римський статут, який лежить в основі діяльності Міжнародного кримінального суду. Цьогоріч Путін не приїхав на саміт G20 до Делі. росію представляє міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що має намір “посадити за стіл переговорів” на Генасамблеї ООН президента України Володимира Зеленського і російського диктатора Володимира Путіна. Сілва вкотре заявив, що Бразилія “не буде втягнута у війну”, але має намір бути присутньою на мирних переговорах.

G20 вдалося подолати глухий кут між G7 і альянсом між росією і Китаєм. Вони досягли консенсусу щодо публікації підсумкового документа саміту лідерів, який відбувся в Нью-Делі, Індія.

Головне