Президентка Молдови заявила про спробу шахраїв купити 300 тисяч голосів на виборах

Президентка Молдови заявила про спробу шахраїв купити 300 тисяч голосів на виборах

Президентка Молдови Мая Санду заявила про спробу шахрайства на виборах, де злочинна група намагалася здійснити підкуп.

Про це пише NewsMaker з посиланням на її слова під час брифінгу для преси.

За її словами, організована злочинна група намагалася здійснити підкуп у 300 тисяч голосів. Якби шахрайство вдалось, злочинці б отримали контроль над 20% від загальної кількості виборців. 

“Сьогодні, як і в останні місяці, свобода і демократія в Молдові зазнали безпрецедентної атаки. Кримінальні угруповання, об'єднавшись із іноземними силами, атакували нашу країну брехнею та пропагандою. У нас є докази та інформація, що кримінальне угруповання збиралося купити 300 тис. голосів. Це безпрецедентне шахрайство, яке має на меті скомпрометувати демократію”, - заявила Санду.

Вона додала, що в інтересах "іноземного впливу" діяв місцевий криміналітет.

“Їхня мета - посіяти страх і паніку в суспільстві. Ми не припинимо захищати свободу та демократію. Ми чекаємо на підсумкові результати і повернемося з рішеннями”, - пообіцяла Майя Санду.

Нагадаємо, громадяни Молдови 20 жовтня обирали собі нового президента та голосували на референдумі щодо вступу до ЄС. Волевиявлення було під загрозою російського втручання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, компанія Meta Platforms Inc заявила про видалення акаунтів у соціальних мережах, які були спрямовані на російськомовну аудиторію Молдови. Фейкові профілі розміщували публікації, які критикували прозахідну президентку Маю Санду, а також проєвропейських політиків.

Головне