Президент США доручив "зрушити небо та землю" заради допомоги Україні

Президент США доручив

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден доручив "зрушити небо та землю", щоб Україна отримала всю необхідну допомогу. Він рішуче налаштований підтримати країну наприкінці президентського терміну.

Про це заявив директор по Європі в Раді з питань нацбезпеки США Майкл Карпентер в інтерв'ю для "Голосу Америки".

"Я не знаю, що у плані [перемоги, який підготував Володимир Зеленський], тому я не можу вам сказати, якою буде реакція. Але, президент Байден абсолютно рішуче налаштований підтримати Україну та поставити її в найсильнішу позицію наприкінці свого терміну перебування на посаді", - зазначив Карпентер.

Нагадаємо, що віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки, кандидатка у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс погодилася провести ще одні дебати з іншим кандидатом Дональдом Трампом

Як інформував "Ми-Україна" раніше, до складу пакету, згідно з інформацією від анонімних офіційних осіб, планується включити патрульні катери, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 і 105 мм, а також інше озброєння. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.