Президент США Байден планує спільний пакет військової допомоги для Ізраїлю та України на понад 2 млрд доларів

Президент США Байден планує спільний пакет військової допомоги для Ізраїлю та України на понад 2 млрд доларів

Президент США Байден планує спільний пакет військової допомоги для Ізраїлю та України на понад 2 млрд доларів.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що новий пакет військової допомоги для Ізраїлю та України коштуватиме значно більше за 2 мільярди доларів.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу CBS Face the Nation, передає Reuters.

За його словами, президент Джо Байден проведе "інтенсивні перемовини" з Конгресом США щодо цього.

Конгрес усе ще не може ухвалювати закони через кризу з обранням спікера Палати представників. Байден готує бюджетний запит, який об’єднає допомогу для Ізраїлю та України, щоб підвищити шанси на його схвалення.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи сягне військова допомога 2 мільярдів доларів, Салліван сказав: "Ця цифра буде значно більша, але, як я вже сказав, безумовно включатиме необхідне військове обладнання для захисту свободи, суверенітету і територіальної цілісності України та щоб допомогти Ізраїлю захистити себе в боротьбі з терористичною загрозою".

Як писали "Ми-Україна" раніше, міжнародний валютний фонд оголосив про запуск Фонду розбудови спроможностей для України. Гроші з Фонду мають допомогти Україні реалізувати план з розвитку потенціалу, а також успішно впровадити реформи. Наразі донори виділили у Фонд 14 мільйонів доларів, а метою є зібрати 65 мільйонів доларів.

Головне