Президент Сербії вперше за 2,5 роки провів телефонну розмову з Путіним

Президент Сербії вперше за 2,5 роки провів телефонну розмову з Путіним

Президент Сербії Александар Вучич вперше за два з половиною роки поспілкувався з російським президентом володимиром путіним, обговоривши річницю звільнення Белграда та забезпечення Сербії газом.

Про це повідомив Вучич у Instagram, пише b92.

Президент Сербії у своєму відеозверненні в Instagram розповів про першу за тривалий час телефонну розмову з російським диктатором Володимиром Путіним. Основною темою обговорення стала 80-та річниця звільнення Белграда, але, за словами Вучича, він також подякував Путіну за забезпечення Сербії достатньою кількістю газу. Вучич зазначив, що росія надасть Сербії 6 мільйонів кубометрів газу на зиму, а також додаткові обсяги на вигідних умовах.

“Я скажу частину цього завтра у вечірній програмі РТС, але я можу сказати, що я висловив надію, як і два з половиною роки тому, що Сербія не запровадить санкції проти російської федерації, як я показав виняткові вдячність і за підтримку наших зусиль в Організації Об'єднаних Націй з питань різних резолюцій, а особливо за постійну підтримку територіальної цілісності Республіки Сербія. Це те, що не зміниться

Я вірю, що це сприятиме подальшому розвитку сербсько-російських відносин, і що ми зможемо не тільки допомагати один одному, але й розвивати довіру між нашими народами та нашими країнами”, - зазначив Вучич.

Він також розповів, що Путін запросив його на святкування дня перемоги, яке відбудеться у Москві 9 травня 2025 року.

“Речення, яке Путін повторив двічі: те, що добре для Сербії, добре і для росії, що добре для сербів, добре для росіян”, - додав президент Сербії.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Джеффрі Конноллі, президент Парламентської асамблеї НАТО, висловив критичне ставлення до пропозиції президента України Володимира Зеленського щодо можливого розміщення українських військ у Європі після завершення війни.

Головне