Президент Румунії братиме участь у Саміті миру

Президент Румунії братиме участь у Саміті миру

Президент Румунії Клаус Йоганніс підтвердив участь у Саміті миру який відбуватиметься у Швейцарії 15-16 червня. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Я вдячний президенту Йоганнісу за те, що він підтвердив свою участь у Саміті миру, а також за готовність докласти зусиль для заохочення участі інших країн", - йдеться у повідомленні. 

Зеленський подякував Йоганнісу за підтримку та новий пакет військової допомоги, який готує Румунія.

Крім того, глава держави розповів про ситуацію на фронті та ключові оборонні потреби України. 

"Я щойно мав детальну телефонну розмову з Володимиром Зеленським, зосереджену на нашій подальшій підтримці України, пріоритетах майбутнього саміту НАТО та консолідації загальної безпеки в Чорному морі. Також висловив відданість Румунії українській формулі миру", - написав Йоганніс у своїй соцмережі Х.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Словенії Робертом Голобом. Україна та Словенія завершують роботу над двостороннім безпековим документом у межах декларації G7.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський поспілкувався з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру, де обговорили саміт миру в Швейцарії та фронт. 

Головне