Президент Південної Кореї скликав термінову нараду через розгортання військ КНДР в росії

Президент Південної Кореї скликав термінову нараду через розгортання військ КНДР в росії

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль скликав термінову нараду з питань безпеки, щоб обговорити розгортання північнокорейських військ в росії для підготовки у війні проти України.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За словами президента, під час зустрічі обговорили останні дані про переміщення військ з КНДР до рф та їхню роль у військових діях проти України. Він підкреслив, що така військова активність становить "серйозну загрозу" безпеці Південної Кореї та міжнародної спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фонуюча цивілізація": як зміцнюються світові авторитарні режими

"Якщо розгортання буде підтверджено, це стане важливим кроком у співпраці Пхеньяна з Москвою після того, як у червні російський диктатор Володимир Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин домовилися надати негайну військову допомогу, якщо один із них зазнає нападу. Згідно з документом оборони Південної Кореї, Північна Корея має близько 1,28 мільйона активних військ", - йдеться у повідомленні.

Південнокорейська розвідка повідомила, що КНДР вирішила направити до України близько 12 000 своїх військових, процес їх перекидання вже розпочато.

За даними голови ГУР МО Кирила Буданова, армія рф готує для участі в бойових діях проти України близько 11 тисяч військових із Північної Кореї. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 17 жовтня КНДР офіційно проголосила Південну Корею "ворожою державою" після змін до Конституції.

Головне