Президент підписав законопроєкт про збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби

Президент підписав законопроєкт про збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11417, який значно збільшує державний бюджет на 2023 рік. Про це повідомили в картці проєкту на сайті Ради.

Згідно з документом, опублікованим на сайті Верховної Ради, бюджет зросте на рекордні 500 мільярдів гривень, досягнувши безпрецедентної для України суми в 3,73 трильйона гривень.

Основна частина цих коштів - 495,3 мільярда гривень - буде спрямована на посилення сектору безпеки і оборони. Це рішення відображає нагальну потребу України у фінансуванні військових потреб в умовах триваючої війни.

Законопроєкт передбачає комплексний перерозподіл коштів, включаючи спрямування залишків бюджетних коштів на відновлення та модернізацію інфраструктури. Окремо варто відзначити передачу коштів від "України туристичної" та "Українського інституту інтелектуальної власності" на потреби Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Для забезпечення додаткового фінансування планується скоротити видатки на органи влади та обслуговування державного боргу. Крім того, уряд розраховує на додаткові надходження від розміщення облігацій внутрішніх державних позик та збільшення акцизних зборів з пального і тютюнових виробів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив про активну підготовку до перемовин у Сполучених Штатах Америки наступного тижня. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, національна гвардія України отримала чергову партію допомоги від Німеччини у вигляді 14 пікапів. Про це повідомило посольство Німеччини в Україні.

Головне