Президент Мексики відхилив прохання України в арешті путіна

Президент Мексики відхилив прохання України в арешті путіна

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відхилив прохання української сторони заарештувати Володимира Путіна, якщо той буде присутній на інавгурації нової президентки Мексики в жовтні. Про це повідомив Обрадор під час пресконференції.

Зокрема, якщо той приїде на інавгурацію нової президентки країни в жовтні.

"Ми не можемо цього зробити. Це не від нас залежить", — сказав журналістам президент Андрес Мануель Лопес Обрадор, цитує Reuters.

Раніше українське посольство в Мексиці оприлюднило заяву, в якій йшлося про те, що Україна просить Мексику заарештувати лідера Росії Володимира Путіна, якщо він приїде на інавгурацію Шейнбаум.

"Ми сподіваємося, що мексиканський уряд усвідомлює, що Володимир Путін є воєнним злочинцем, проти якого видано ордер на арешт", – йшлося у заяві.

Посольство України в Мексиці закликало його заарештувати, посилаючись на ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом ООН (МКС).

Нагадаємо, у Франції заявили про певний успіх наступу у Курській області рф. Відповідну заяву оприлюднило Міністерство збройних сил Франції у соціальній мережі X (колишній Twitter).

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники у четвер, 8 липня, скинули на Селидове Донецької області планерну авіабомбу. Внаслідок ворожої агресії загинуло двоє жителів, ще семеро отримали поранення. 

Головне