Президент Литви Науседа прибув до Києва

Президент Литви Науседа прибув до Києва

Президент Литви Гітанас Науседа разом із дружиною Діаною Науседене прибули до Києва для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це він написав у Х.

Головними темами їхніх переговорів будуть підтримка України у війні та можливості вступу країни до Європейського Союзу.

Науседа також візьме участь у саміті "Кримської платформи" в Києві, зустрінеться з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком і відкриє литовсько-український оборонний бізнес-форум.

Очікується, що дружина президента Литви, перша леді Діана Науседене, відвідає саміт перших леді та джентльменів, організований Оленою Зеленською. Цьогорічна тема саміту - "Захищене дитинство як запорука безпечного майбутнього".

Вона також планує відвідати дитячу лікарню "Охматдит", яка зазнала пошкоджень внаслідок російського ракетного удару в липні, а також Центр захисту прав дітей.

У цей же день до Києва прибудуть державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі.

Саміт "Кримської платформи"

 

В Управлінні державної охорони України попередили киян, що 11 вересня у центрі можуть перекрити для транспорту. У Києві діятимуть тимчасові обмеження дорожнього руху, які будуть запроваджені в центральній частині міста, а також у Печерському та Шевченківському районах.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у США публічно обвинуватили Китай у наданні "вельми суттєвої" допомоги російській військовій машині. В обмін на це рф передає КНР свої найсекретніші військові технології, зокрема в галузі підводних човнів та ракетобудування.

Головне