Президент Латвії: Я був в Україні, коли почалась війна, і бачив всі жахи

Президент Латвії: Я був в Україні, коли почалась війна, і бачив всі жахи

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс під час виступу на Саміті миру розповів, що перебував в Україні, коли росія здійснила повномасштабне вторгнення.

"Я був в Україні, коли почалася війна. Я бачив жахи, людей, і ці спогади будуть зі мною протягом всього мого життя", - наголосив Рінкевичс.

Водночас він зазначив - росія має вивести усі свої війська з України.

"Я сподіваюся, що ми, як міжнародна спільнота, напрацюємо цілісну дорожню карту до миру… Українська цілісність повинна бути відновлена в межах її міжнародно визнаних кордонів", - заявив президент Латвії.

Також він розповів, що на Саміті багато обговорювалися питання продовольчої безпеки, ядерної безпеки і гуманітарного виміру російської агресії проти України. 

"Я думаю, що ці три елементи насправді впливають на всіх нас. І я вірю, що це є і нашою відповідальністю - працювати з ними у найсерйозніший спосіб", - зазначив Едгарс Рінкевичс.

Крім того він нагадав, що свого часу його країна - Латвія - пережила радянську окупацію та колоніалізм.

"Те, що ми бачимо сьогодні в Україні, це те, що багато держав, які є тут, бачили в минулому. росія веде колоніальну війну і я думаю, що дуже важливо, що ми дивимося на війну з цієї точки зору", - резюмував президент Латвії.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент Еквадору Даніель Нобоа під час виступу на Саміті миру заявив про необхідність переговорів між Україною та росією

Головне