Президент Колумбії раптово скасував участь у Саміті миру: стала відома причина

Президент Колумбії раптово скасував участь у Саміті миру: стала відома причина

Президент Колумбії Густаво Петро в останню мить несподівано скасував свою участь в українському Саміті миру, який зараз проходить у швейцарському Бюрґенштоці.

Як пише Blu Radio, лідер країни пояснив своє рішення тим, що вважає конференцію у Швейцарії "в основному узгодженням на боці війни", а не справжнім пошуком шляхів до миру.

Петро наголосив, що Латинська Америка прагне якнайшвидшого встановлення миру, як у контексті припинення геноциду проти палестинського народу, так і в пошуку складних шляхів для врегулювання війни між Україною та рф. Він підкреслив готовність Колумбії брати участь у конференціях, які вільно присвячені пошуку шляхів миру, а не "будівельним блокам для війни".

"Я вирішив призупинити свій візит і запрошення на зустріч у Швейцарії, тому що Латинська Америка не хоче нових війн. Вона хоче якнайшвидшого встановлення миру і знайти шляхи розв’язання війни між Україною та росією... Ми готові брати участь у конференціях, які присвячені пошуку шляхів миру, а не будівельним блокам для війни", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з президентом Чилі (відео)

Як відомо, інавгураційний Саміт миру, що проходить у Бюрґенштоці, зібрав представників 100 країн і світових організацій, серед яких понад 50 глав держав і урядів. Президентка Швейцарії відзначила, що досягненням саміту є залучення значної кількості лідерів, зокрема більшості європейських країн-союзників України та численних латиноамериканських держав. Серед присутніх - глави держав чи урядів Франції, Іспанії, Італії, Німеччини, Великої Британії та Польщі. Зі сторони США делегацію очолює віцепрезидентка Камала Гарріс. Китай та росія на заході відсутні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, віцепрезидентка США Камала Гарріс під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським під час Саміту миру у Швейцарії наголосила, що підтримка України та українського народу є стратегічним інтересом для США, а не актом благодійності.

Головне