Президент Євроради Шарль Мішель планує візит до Києва наступного тижня, - ЗМІ

Президент Євроради Шарль Мішель планує візит до Києва наступного тижня, - ЗМІ

Президент Європейської ради Шарль Мішель планує візит до Києва на початку наступного тижня з нагоди 10-ої річниці української Революції Гідності.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на свої джерела.

ЗМІ передають, що Шарль Мішель має намір відвідати Україну в річницю початку протестів на Майдані Незалежності в Києві, які розпочалися 21 листопада 2013 року після рішення колишнього президента України Віктора Януковича не підписувати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Водночас представник президента Євроради Мішеля заявив, що зараз не може підтвердити такий візит. Однак, за його словами, Шарль Мішель буде з візитом у Берліні на початку наступного тижня. Візит пройде перед самітом Європейської ради в середині грудня. Там лідери країн ЄС планують обговорити рекомендацію Єврокомісії щодо початку переговорів про вступ України в Євросоюз.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 5 жовтня разом із президентом Євроради Шарлем Мішелем обговорили Формулу миру та підготовку до Глобального саміту миру. Відомо, що зустріч двох сторін відбулася у межах участі в ІІІ саміті Європейської політичної спільноти.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Європейської Ради Шарль Мішель на засіданні Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку заявив, що необхідно "зупинити Кремль на його смертельному шляху".  Як зазначається, Мішель підтвердив, що Європейський Союз буде непохитно підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії.

Головне