Президент Фінляндії назвав закриті кордони з рф хорошим рішенням

Президент Фінляндії назвав закриті кордони з рф хорошим рішенням

Президент Фінляндії Александер Стубб вважає за доцільне закрити кордон з росією, оскільки рф використовує мігрантів як інструмент у війні.

Про це він сказав в ефірі телепрограми Yle Ykkösaamu.

Стубб вважає, що рішення про закриття кордону з рф, ухвалене фінським урядом, допомогло уникнути ескалації ситуації з масовою міграцією, оскільки росія знаходиться у подвійній грі.

"Перше, це те, що росія, Путін, використовує людей як інструмент, знаряддя у війні... Другий бік питання - острах росії, що мобілізація призведе до того, що російські чоловіки почнуть тікати з країни через Фінляндію", - зазначив Стубб.

Він сподівається, що фінському парламенту вдасться затвердити новий закон щодо кордону.

"Тут не йдеться про звичайних біженців і мігрантів, а про використання людей як інструменту впливу. Міжнародне законодавство повинно враховувати ці реалії", - зауважив президент Фінляндії.

Цього тижня Фінляндія стала восьмою країною, яка уклала двосторонню угоду з Україною у сфері безпеки. За словами Стубба, у рамках цієї угоди Фінляндія готується до великої співпраці і зараз "відкриває Україні шлях до ЄС і НАТО", а оборонна підтримка, яку надає Фінляндія Україні, "працює і на користь Фінляндії".

Крім того, Фінляндія тимчасово закрила морські пункти пропуску біля кордону з рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОП розповіли, що робитимуть з прибутками від російських "заморожених" активів.

Головне