Президент Чехії в ООН закликав посилити тиск на росію

Президент Чехії в ООН закликав посилити тиск на росію

Членство у Раді безпеки ООН не дає країнам права зловживати владою та залякувати інших членів міжнародної спільноти. Про це заявив президент Чехії Петр Павел під час виступу на Генеральній асамблеї ООН.

У цьому контексті глава чеської держави наголосив - росія, яка напала на Україну, має відчути більший тиск, який змусить її закінчити війну.

"Ми повинні чинити більше тиску на росію, щоб вона закінчила свою несправедливу та жорстоку війну. Цинічна природа політики росії та її незацікавленість у серйозних мирних переговорах має глобальні наслідки. Чехія закликає тих, хто ще не підтримав наші спільні зусилля, оцінити можливість підписання спільної декларації, погодженої на Саміті миру у Швейцарії", - заявив президент Чехії.

Нагадаємо, Петр Павел раніше заявив, що Україна має бути "реалістичною" щодо своїх цілей у війні. За його словами, найбільш імовірний результат війни полягатиме у тому, що "частина української території залишиться під російською окупацією".

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності повернення депортованих цивільних осіб та виведення російських окупаційних військ з української території як умови для встановлення миру.

Головне