Президент Чехії Павел дав невтішний прогноз щодо війни в Україні

Президент Чехії Павел дав невтішний прогноз щодо війни в Україні

Після президентських виборів у березні 2024 року очікується, що російський президент Володимир Путін буде прагнути отримати принаймні повний контроль над Донбасом.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю Czech Radio.

"Конфлікт в Україні не завершиться швидко, оскільки ні росія, ні Україна не можуть досягти своїх цілей. Є логічним, що Україна прагне відновити повний контроль над територією, визнаною міжнародно, що, в принципі, має бути підтримано", - сказав політик.

Він вважає, що з часом взаємне виснаження від конфлікту може привести до переговорів. Павел також висловив захоплення українцями, які протягом двох років відстоюються від ворога, що має чисельну перевагу.

"Після очікуваного переобрання на посаду президента Володимир Путін буде прагнути досягнення хоча б часткових цілей - повного контролю над окупованими регіонами, зокрема над Донбасом", - додав Павел.

Стосовно можливості розповсюдження конфлікту на територію країн НАТО, чеський президент переконаний, що Росія занадто слабка, щоб атакувати інші держави.

"Зараз росія настільки ослаблена війною проти України, що не ризикуватиме розпочати будь-який конфлікт з країнами НАТО. Однак це не можна виключити у майбутньому, особливо якщо рфдосягне значних успіхів в Україні", - підсумував політик.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупаціні війська вчергове аткували населені пункти Херсонської області, в результаті загинуло двоє людей.

Головне