Президент Аргентини Хав’єр Мілей анонсував візит до України

Президент Аргентини Хав’єр Мілей анонсував візит до України

Мілей стане першим лідером Латинської Америки, який приїде в Україну з початку повномасштабного вторгнення рф. Про це повідомило видання Infobae.

Сам візит призначений на червень і має стати першим візитом лідера латиноамериканської країни в Україну з часу повномасштабного вторгнення росії.

"Мілей планує продемонструвати підтримку Володимиру Зеленському в момент, коли російські війська йдуть у наступ на українській території, а громадська думка в Європі та США демонструє певну втому від незаконної війни, розв’язаної Володимиром Путіним", – йдеться в публікації Infobae.

Перед візитом в Україну президент 21 червня відвідає Іспанію та Німеччину, де отримає премію Хуана Маріани в Мадриді та медаль Гайєка в Гамбурзі.

Нагадаємо, росіяни обстріляли з артилерії Нікополь, через що сталася масштабна пожежа - зайнявся великий магазин. Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, вогонь охопив 4 тисячі квадратних метрів. На щастя, в результаті цього обстрілу жертв не було.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна та Греція розпочали підготовку двосторонньої угоди щодо безпекових гарантій і нашої співпраці. Про це повідомляє видання Ekathimerini.

Головне