Прем’єрка Естонії подарувала президенту Зеленському світшот із патріотичним написом

Прем’єрка Естонії подарувала президенту Зеленському світшот із патріотичним написом

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас подарувала президенту України Володимиру Зеленському світшот із патріотичним написом. У ньому він виступив перед парламентарями.

Про це глава держави повідомив під час свого виступу на спеціальному пленарному засіданні Рійгікогу Естонії.

"Коли я сьогодні йшов до вас у парламент, цей світшот мені подарувала пані прем’єр-міністр. Вона cказала, що сенс цього слова kaitsetahe, що цей сенс об’єднав багатьох естонців. Ви повинні знати, що те, що тут написано - закарбовано в серці багатьох українців - воля до захисту - kaitsetahe", - пояснив Зеленський під час виступу в естонському парламенті.

Під час свого виступу президент України також запросив естонський бізнес і державу до співпраці в оборонному виробництві. За його словами, наразі Україна досягла десятків домовленостей із різними країнами та компаніями у цій сфері.

"Я запрошую вас до такої співпраці. Естонія вже має значний прогрес у розвитку цифрових технологій, новітніх систем управління та корпоративної роботи. Ми маємо поширювати цей досвід серед інших у Європі, інших у світі", - зазначив глава української держави.

Крім того, Зеленський наголосив на важливості продовження політичного тиску на президента рф Володимира Путіна, блокування обходу росією санкцій і заморожування активів країни-агресорки. Він додав, що необхідно, аби агресор дійсно відчув, що найбільші збитки від агресії будуть саме в нього.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Зеленський заявив, що якщо Україна зупиниться, агресор скористається цієї "паузою" для поповнення арсеналу. Водночас цей період для нашої країни матиме руйнівні наслідки, тому "ми будемо рухатися, і це найголовніше".

Головне