Прем'єр Шмигаль разом з групою міністрів відправляться на кордон з Польщею, - Зеленський

Прем'єр Шмигаль разом з групою міністрів відправляться на кордон з Польщею, - Зеленський

Представники уряду України на чолі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем сьогодні будуть на кордоні з Польщею. Про це заявив президент України Володимир Зеленський. 

Він наголосив - українські урядовці чекатимуть на кордоні представників уряду Польщі, щоб обговорити з ними питання блокування кордону.

"Наш прем'єр-міністр разом з відповідними міністрами, які працюють над питання експорту, імпорту, товарообігу між тими чи іншими державами, які відповідають за логістику, за інфраструктуру, за агропромисловий комплекс, керівники Прикордонної служби, ця група на чолі з прем'єр-міністром сьогодні буде на кордоні з Польщею. Чи будуть польські колеги - це їх особисте рішення", - зазначив глава держави.

Водночас він наголосив, що завтра представники України на кордоні не можуть знаходитися з огляду на другу річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну.

"Завтра ми не можемо там бути, завтра у нас два роки цієї боротьби, два роки війни. Я не до того, що нам хтось пропонував завтра. Ми сказали це відкрито, що ми готові з пропозиціями, з рішеннями, з кроками на зустріч ми будемо готові до 24 лютого бути на кордоні", - пояснив президент України.

При цьому він додав, що не знає, чи буде сьогодні польська сторона на кордоні.

Крім того президент нагадав, що продукти, які зараз блокують поляки, не надходять на ринок країни, тобто блокуються продукти, які йдуть транзитом через територію Польщі. 

"Українське зерно не йде на ринок Польщі, за бажанням польської сторони, ми знайшли нові шляхи, але коли ми говоримо про транзит це трішки поза європейським законодавством", - заявив Володимир Зеленський. 

Також він висловив подяку усім полякам, які допомагали Україні під час війни.

"Ми їм вдячні за все, що вони робили з початку війни… Для нас важливо зберегти наші відносини. Але також зберегти правду дуже важливо", - наголосив президент України.

Як повідомляли "Ми-Україна", польські фермери оголосили про намір заблокувати рух переходом у Будзісько на спільній з Литвою ділянці кордону.

Головне