Премʼєр німецької Саксонії закликав скоротити військову допомогу Україні

Премʼєр німецької Саксонії закликав скоротити військову допомогу Україні

Прем'єр-міністр німецької Саксонії Міхаель Кречмер закликає до скорочення військової допомоги Україні. Про це повідомляє Zeit.

Міхаель Кречмер від самого початку російського вторгнення виступав за дипломатичні ініціативи. На його думку, війна в Україні закінчиться не на полі бою, а за столом переговорів.

"Ми більше не можемо надавати кошти на озброєння Україні лише для того, щоб ця зброя витрачалася і нічого не досягала. Все повинно бути пропорційно. Підтримка – так, але ми розуміємо, що ми досягаємо наших меж", – сказав політик.

Він ще раз підкреслив, що, на його думку, війна в Україні закінчиться не на полі бою, а за столом переговорів.

"З самого початку я чітко висловлювався проти поставок зброї і виступав за дипломатичні ініціативи. У мене була дуже чітка думка з цього приводу протягом двох років, і я повинен, на жаль, констатувати, що вона підтвердилася в багатьох моментах", – сказав Кречмер.

Політик Кречмер висловив думку про необхідність збалансованого підходу до підтримки України. Він підкреслив важливість такої допомоги, але водночас закликав Німеччину усвідомлювати свої можливості та обмеження у цьому питанні.

Коментуючи припущення, що його позиція може бути спрямована на економію коштів шляхом припинення поставок озброєнь, Кречмер зазначив, що його погляди залишаються незмінними з початку конфлікту. Він послідовно виступав проти надання військової допомоги, натомість наголошуючи на важливості дипломатичних зусиль для врегулювання ситуації.

Нагадаємо, у ніч на 9 серпня українська ППО збила всі 27 російських дронів Shahed. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у рф заявилм, що у ніч на 9 серпня російське місто Липецьк було атаковано безпілотниками, в результаті постраждали шість людей. Про це повідомляють Telegram-канал ASTRA .

Головне