Прем’єр-міністру Словаччини Роберту Фіцо надіслали конверт, у якому була куля

Прем’єр-міністру Словаччини Роберту Фіцо надіслали конверт, у якому була куля

До канцелярії уряду Словаччини надійшов підозрілий конверт, адресований прем'єр-міністру Роберту Фіцо. Про це повідомило видання Aktuality.

Пресслужбою уряду підтвердили, що всередині конверта знаходилася куля.

"Конверт із кулею, адресований прем'єр-міністру Словаччини, був доставлений до урядової канцелярії сьогодні вранці," - повідомили в пресслужбі.

Наразі співробітники управління захисту посадових осіб та дипломатичних місій Словаччини проводять перевірку отриманого конверта.

Ця подія сталася через чотири місяці після замаху на життя прем'єр-міністра Фіцо. 15 травня 2024 року в місті Гандлова Роберт Фіцо зазнав кульових поранень і був госпіталізований у критичному стані. Після серії операцій його стан вдалося стабілізувати лише наприкінці травня.

Нападником виявився словацький письменник Юрай Цинтула, який пояснив свої дії незгодою з політикою уряду Словаччини.

Інцидент з конвертом викликав занепокоєння щодо безпеки високопосадовців країни та може призвести до посилення заходів безпеки навколо членів уряду.

"Ми можемо підтвердити, що конверт із кулею, адресований прем'єр-міністру Словаччини, сьогодні був доставлений до урядової канцелярії", – повідомила пресслужба.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з очільником Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом. Про це повідомили в Офісі Президента.

Головне