Премʼєр-міністр: Україна вже готова виробляти понад мільйон дронів за рік

Премʼєр-міністр: Україна вже готова виробляти понад мільйон дронів за рік

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що український бізнес уже готовий виробляти більш як 1 мільйон безпілотників на рік. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд буде викуповувати всі ці дрони.

"У 2024 році ми зробили доволі значні кроки щодо посилення власного виробництва озброєння. Президент ставив завдання у мільйон дронів. Ми розуміємо, що бізнес і ринок в Україні уже готові виробляти більш як мільйон дронів. Ми, звичайно, будемо викуповувати все, що зможе зробити наш бізнес, для того щоб передавати це нашим Силам оборони", — сказав премʼєр Денис Шмигаль.

Кабмін виділив на це додаткові кошти: близько 40 мільярдів гривень на організацію виробництва дронів і понад 40 млрд грн на закупівлю безпілотників.

Нагадаємо, зі спецрахунку, відкритого Нацбанком на потреби оборони, з початку повномасштабної війни переказали понад 33 млрд грн, за січень рахунок поповнився на понад 259 мільйонів гривень. Про це повідомляє НБУ.

Станом на 1 лютого 2024 року залишок коштів на спецрахунку становить майже 1,8 мільярдів гривень. За минулий місяць на спецрахунок надійшло понад 259 мільйонів гривень.

 Як писали "Ми-Україна" раніше, київський апеляційний суд залишив під вартою суддю Олексія Тандира, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту. Він залишиться під вартою до 12 квітня.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Головне