Прем’єр-міністр Шмигаль прибув з робочим візитом до Люксембургу

Прем’єр-міністр Шмигаль прибув з робочим візитом до Люксембургу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прибув з робочим візитом до Великого Герцогства Люксембург. Про це він повідомив у своєму Telegram.

Очільник українського уряду вже зустрівся з люксембурзьким політиком Люком Фріденом. Вони обговорили продовження підтримки нашої держави, а також питання конфіскації російських активів.

Раніше Денис Шмигаль заявляв, що заморожені активи російської федерації мають стати основним джерелом стягнення коштів для відновлення України. Згідно з даними уряду та Світового банку, для цього знадобиться мінімум 486 мільярдів доларів. За словами Шмигаля, близько 300 мільярдів євро суверенних активів росії заморожено в країнах-партнерах.

Нагадаємо, вчора Денис Шмигаль заявив, що Україна розраховує на прогрес у процесі євроінтеграції на цьому тижні. Переговори про вступ до ЄС можуть розпочатися в першій половині 2024 року.

Як писав “Ми-Україна” раніше, 18 березня Євросоюз остаточно погодив 5 млрд євро військової допомоги Україні з Європейського фонду миру. А сьогодні Президент України Володимир Зеленський подякував за це рішення голові Європейської ради Шарлю Мішелю в ході телефонної розмови.

Головне