Прем'єр Ірландії Гарріс прибув з візитом до України

Прем'єр Ірландії Гарріс прибув з візитом до України

Прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс прибув до Києва для проведення двосторонньої зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомила ірландська телекомпанія RTE.

Очікується, що він зустрінеться з президентом Зеленським та представниками гуманітарних організацій", – зазначено в повідомленні.

Планується, що під час зустрічі Зеленський і Гарріс обговорять ситуацію на фронті, підтримку України з боку ЄС та заявку Києва на вступ до Євросоюзу. Крім того, вони підпишуть меморандум про взаєморозуміння, який стане частиною нової угоди між Ірландією та Україною.

Візит Гарріса відбувається на фоні ракетного удару по Полтаві, здійсненого рф напередодні, внаслідок якого загинули 53 людини.

"Військовий удар росії та вбивство десятків людей у Полтаві у вівторок є похмурим і жахливим нагадуванням про загрозу, з якою Україна стикається щодня. Ми висловлюємо своє обурення і співчуття сім'ям загиблих", – заявив прем'єр Ірландії.

На початку серпня Україна розпочала переговори щодо безпекової угоди з Ірландією.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, МАГАТЕ надасть Україні технічну допомогу для завершення будівництва нових блоків на Хмельницькій атомній електростанції.

Головне