Переговори щодо імпорту зерна: прем’єр Румунії приїде до Києва

Переговори щодо імпорту зерна: прем’єр Румунії приїде до Києва

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку приїде до Києва із декількома міністрами, щоб завершити переговори щодо експорту українського зерна до Румунії.

Про це повідомляє Digi24.

Він разом з кількома міністрами вирушить до Києва для завершення переговорів щодо подальшого експорту українського зерна до Румунії.

"Думаю, ми завершимо усі дискусії щодо експорту на територію Румунії", – зазначив прем’єр.

Він додав, що регулярно спілкується на цю тему з українським візаві Денисом Шмигалем та Єврокомісією, і так само постійно відбувається діалог між міністрами з питань сільського господарства та міністрами економіки.  

Дату приїзду Чолаку не розкривають, вочевидь, з міркувань безпеки. 

Раніше цього тижня президент Клаус Йоганніс заявив, що попередньо рішення напрацювали і з задуманою системою дозволів румунські фермери не постраждають від того, що українське зерно буде потрапляти на внутрішній ринок. 

Днями стало відомо, що Румунія працюватиме з Україною над планом контролю за експортом зерна, який допоможе захистити румунських фермерів.

Нагадаємо, з портів Одещини вийшло друге судно з зерном, ще три – прямують туди на завантаження.

Судно перевозить 17 600 тонн української пшениці для Єгипту. Екіпаж корабля – громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії.  У напрямку портів Одещини нині рухаються три нові балкери. По прибуттю їх завантажать українською сільськогосподарською продукцією та залізною рудою.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Данілов назвав два варіанти майбутнього Чорноморського флоту рф.

Головне