Прем’єр-міністр Катару приїхав в Україну

Прем’єр-міністр Катару приїхав в Україну

Прем'єр-міністр Катару Мохаммед бін Абдулрахман аль-Тані прибув з офіційним візитом в Україну. Він проведе низку зустрічей.

Про візит шейха повідомили в МЗС Катару.

Запланована зустріч із прем'єром Шмигалем та главою МЗС Кулебою. Обговорять шляхи "зусилля Катару щодо розвитку України та перспективи для співпраці в низці сфер спільного інтересу, на додаток до підтримки зусиль щодо продовження угоди про зернові для підвищення глобальної продовольчої безпеки".

У рамках візиту прем'єр планує нагадати, що Катар закликає до необхідності поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародного визнаних кордонів. Крім того, дотримуватись Статуту ООН і принципів міжнародного права, "включаючи зобов’язання за Статутом щодо вирішення міжнародних суперечок мирними засобами".

Нагадаємо, 5 травня Катар засудив “атаку” на Кремль, проте і жодним словом не обмовився про обстріл Херсона. Тоді атака рф забрала життя 20 осіб.

“Заходи ескалації, такі як недавня “атака” на будівлю Кремля в Москві, призведуть до ескалації насильства і продовження розширення “кризи”. Катар попереджає про небезпечні наслідки цих бойових дій для зусиль мирного вирішення кризи”, — вказали у заяві МЗС країни.

Водночас речник МЗС України Олег Ніколенко звернув увагу на те, що його колеги з Катару зовсім ніяк не відреагували на події, які відбувається в Україні – хоча б останній обстріл Херсона.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала зрадника, якого окупанти обіцяли влаштувати в фсб рф.

Головне