Прекрасно відпрацьована операція: у ГУР прокоментували удар ЗСУ по окупантах Оленівці

Прекрасно відпрацьована операція: у ГУР прокоментували удар ЗСУ по окупантах Оленівці

Зранку 29 лютого Генштаб ЗСУ прозвітував про результативний удар Сил оборони України по скупченню російський військових в Оленівці. У ГУР МО назвали атаку спланованою та прекрасно відпрацьованою операцію.

"Це не перший і не останній удар, це планова робота українських захисників та ефективне використання наявних засобів", - зауважив представник української воєнної розвідки Андрій Юсов в ефірі "Свобода. Ранок". 

За його словами дані про дислокацію ворожих підрозділів бо про їхні шикування українська сторони отримує від різних джерел - "це "комбінована історія". Це дає змогу перевірити, чи відповідають надані дані дійсності.

"Розвідка на місцях, військова розвідка працює над тим, щоб виявляти місця скупчення противника, живої сили й техніки. У даній ситуації прекрасно відпрацьована операція, оперативно використана інформація  і завдано значного удару ворогу", - підсумував він. 

Нагадаємо, речник Генштабу ЗС України Андрій Ковальов 29 грудня вранці повідомив про завдання українськими оборонцями ракетного удару по місцю скупчення росіян в Оленівці. Він розповів, що внаслідок атаки загинули 19 окупантів, в тому числі заступник командира підрозділу. Ще 12 росіян отримали поранення, в тому числі й командир. Низка росЗМІ написали, що "прилетіло" по місцю збору особового складу 155-ої окремої гвардійської бригади морської піхоти (155 ОБрМП), як раз в момент шикування. 

Як писав "Ми-Україна" цієї ночі ЗСУ збили на сході черговий російський Су-34, вранці цього ж дня українські воїни приземлили ще два такі винищувачі-бомбардувальники. Останні - на Авдіївському та Маріупольському напрямках. 

 
 

Головне