Представники Китаю та НАТО провели військовий діалог та обговорили війну в Україні

Представники Китаю та НАТО провели військовий діалог та обговорили війну в Україні

Представники Міністерства оборони Китаю та Північноатлантичного Альянсу 13 березня провели в Пекіні вже восьму зустріч у межах військового діалогу з питань політики безпеки. Про це повідомили в НАТО й китайському Міноборони.

Ця зустріч стала вже восьмою в межах військового діалогу з питань політики безпеки. Представники Китаю заявили, що сторони обмінялися думками з питань "оборонної взаємодії між Китаєм і НАТО".

"Під час зустрічі обговорювались такі теми, як глобальна і регіональна безпека з акцентом на незаконне вторгнення Росії в Україну, морська безпека і питання, що становлять спільне занепокоєння", - повідомили в НАТО.

В Альянсі наголосили, що їхню делегацію очолив директором Відділу безпеки на основі співробітництва генерал-майор Дачіан-Тіберіу Щербан, а з китайського боку –заступник директора Офісу міжнародного військового співробітництва генерал-майором Яо Цінем.

Нагадаэмо, голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч із послом Китаю в Україні Фань Сяньжуном. Підбили підсумки візиту в Україну спецпреда уряду КНР з питань Євразії Лі Хуея.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом доби, 13 березня, на фронті відбулося 70 бойових зіткнень. Ворог намагався атакувати позиції Сил оборони на семи напрямках, найбільше - на Новопавлівському. Про це повідомили у Генштабі.

Головне