Правоохоронці кількох держав провели наймасштабнішу в історії операцію з ліквідації ботнетів

Правоохоронці кількох держав провели наймасштабнішу в історії операцію з ліквідації ботнетів

Правоохоронці зі США, Франції, Нідерландів, Великої Британії, Ірландії, Данії, Німеччини, Португалії та України провели масштабну спецоперацію EndGame і ліквідували понад 100 хакерських серверів. Про це повідомили в  Офісі генпрокурора України.

Головне слідче управління Нацполіції України та Кібердепартамент Служби безпеки України спільно з міжнародними партнерами заблокували інфраструктуру хакерських сервісів і заморозили незаконні доходи. 

Правоохоронцям вдалося припинити роботу дропперів, зокрема IcedID, SystemBC, Pikabot, Smokeloader, Bumblebee та Trickbot. Як зазначає прес-служба Європолу, це найбільша в історії операція проти ботнетів, які відіграють важливу роль у розгортанні програм-вимагачів.

Понад 100 серверів ліквідували у Болгарії, Канаді, Німеччині, Литві, Нідерландах, Румунії, Швейцарії, Великій Британії, США та Україні. Понад дві тисячі доменів правоохоронцям вдалося взяти під контроль.

Нагадаємо, ворог розробив механізм конфіскації рухомого майна жителів тимчасово окупованих територій Запорізької області. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як писали "Ми-Україна" раніше, завдяки зусиллям органів прокуратури 775 засуджених вже отримали можливість поповнити лави Збройних Сил України.

Головне