Правитель Кувейту Наваф аль-Ахмед помер у віці 86 років

Правитель Кувейту Наваф аль-Ахмед помер у віці 86 років

Чинний емір Кувейту - 86-річний шейх Наваф Аль-Ахмад Аль-Сабах - пішов з життя у суботу, 16 грудня. Про це повідомило державне телебачення країни.

"З великим сумом і скорботою ми — кувейтський народ, арабські та ісламські народи, а також дружні народи світу — оплакуємо покійного", - сказав міністр емірського двору шейх Мохаммед Абдулла Аль Сабах. 

Як пише Al Jazeera, що стало причиною смерті глави держави влада не розкрила. Однак відомо, що з кінця листопада шейх Наваф перебував у медзакладі під наглядом лікарів. Яка хвороба вклала його на лікарняне ліжко також залишається таємницею.

На посаду правителя Кувейту тепер претендує зведений брат покійного - шейх Мешал Аль-Ахмад Аль-Джабер. Чоловікові йде 84 рік, тому він вважається найстарішим крон-принцом у світі. 

Як відомо, шейх Наваф Аль-Ахмад Аль-Сабах народився в 1937 році і був п'ятим сином покійного правителя Кувейту шейха Ахмада аль-Джабера Аль-Сабаха (керував з 1921 по 1950 рік). Навчався у рідній країні, однак вищої освіти так і не отримав. Кар'єру в політиці розпочав у віці 25 років, коли обійняв посаду губернатора провінції Хаваллі; був міністром оборони, коли в Кувейт вторглися війська Іраку; потім працював міністром внутрішніх справ. Державу він очолив восени 2020 року.

Нагадаємо, у липні цього року Україна запропонувала Кувейту долучилися до української формули миру. Також Кувейт допоміг Україні електрогенераторами на суму $1 мільйон. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 14 грудня турецький депутат Хасан Бітмез помер через два дні після серцевого нападу, який стався під час його виступу у парламенті.

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.