Працював заступником голови Міненерго "ЛНР": СБУ повідомила про підозру поплічнику рф

Працював заступником голови Міненерго

Служба безпеки зібрала докази провини ще одного поплічника російських агресорів, який причетний до фінансування збройної агресії проти України. Він є колишнім представником окупаційної адміністрації рф на тимчасово захопленій частині Луганської області.

Про це повідомила прес-служба відомства в Telegram-каналі. Як зазначається, у 2016 році чоловіка призначили "заступником міністра палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР".

"На цій "посаді" він виконував завдання Москви щодо перелаштування паливно-енергетичного комплексу регіону на потреби країни-агресора. Насамперед "посадовець" займався налагодженням безперебійного постачання українського вугілля до рф", - йдеться в повідомленні СБУ.

Також було встановлено, що з вересня 2015 по лютий 2016 років за його вказівкою до Ростовської області було незаконно вивезено приблизно 230 тис. тонн кам’яного вугілля на суму понад 200 млн грн. Для цього навіть створили профільну комерційну структуру, через яку здійснювали фінансові операції в рублях. Отримані гроші ватажки терористів направляли на фінансування і матеріально-технічне забезпечення угруповань бойовиків на сході України.

"За даними слідства, до терористичної організації "ЛНР" зловмисник приєднався у 2014 році. Там він входив до найближчого оточення терориста Плотницького і сприяв захопленню бойовиками одного з найбільших вугільних гігантів Луганщини. Після цього ворожого поплічника призначили очільником цього підприємства, а згодом "завели" до керівного складу підконтрольного рф "Міненерго", - розповіли у відомстві.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації). Наразі він переховується на тимчасово окупованій частині сходу України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ викрила керівника підприємства на Житомирщині, який заробляв для гауляйтера Херсонщини Сальдо.

Головне