Працював на ФСБ: на Харківщині експоліцейський отримав довічне ув'язнення

Працював на ФСБ: на Харківщині експоліцейський отримав довічне ув'язнення

Суд виніс рішення про засудження колишнього поліцейського з Харківщини, який брав участь у співробітництві з російськими спецслужбами. Його засудили до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За рішенням суду, експоліцейський був засуджений за передачу інформації ФСБ росії про розташування Збройних Сил України та правоохоронних органів на Харківщині. Це перший випадок засудження до довічного ув'язнення правоохоронця в Харківській області.

На суді було доведено, що під час російського вторгнення з братом поліцейського, який був працівником ФСБ Бєлгородської області, зв'язався експоліцейський. Брат змушував його передавати розвідувальні дані щодо розміщення підрозділів ЗСУ та правоохоронних органів, а також руху військової техніки.

Засуджений, використовуючи свої професійні навички, здійснював фотозйомку об'єктів з геолокаціями та надсилав зібрані дані брату через Telegram. Серед об'єктів, які були сфотографовані поліцейським, були торгівельний центр у Харкові та обласне управління СБУ.

Чоловіка було затримано у травні 2022 року у Харківському районі. Під час обшуку його службового автомобіля була виявлена незареєстрована зброя, включаючи осколкові гранати Ф1 та РГН.

Засудженого було звільнено з Національної поліції України.  

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України виявила та припинила нові схеми уникнення мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Головне