Працівника ТЦК на Хмельниччині затримали під час отримання хабаря у розмірі 4500$

Працівника ТЦК на Хмельниччині затримали під час отримання хабаря у розмірі 4500$

Працівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) у Хмельницькій області затримали під час отримання хабаря у розмірі 4500 доларів.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України. Як зазначається, за процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру посадовцю ТЦК за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Підозрюваний отримав від військовозобов’язаного 4500 доларів. За ці кошти посадовець обіцяв здійснити вплив на військово-лікарську комісію та інших уповноважених осіб щодо визнання його непридатним до військової служби та подальшого встановлення групи інвалідності.

"Як наслідок, особа із встановленим діагнозом не підлягатиме призову на службу та під час мобілізації зможе виїхати за кордон", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали підозрюваного в Хмельницькому у порядку ст. 208 КПК України під час отримання коштів. Наразі йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 214 тис. грн застави. Його також було відсторонено від посади.

Крім того, встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.

Нагадаємо, перевірки військкомів завершать до кінця кварталу, розповів голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков. Новіков також розповів, що здійснені перевірки свідчать про те, що “насправді більшість працівників військкоматів є доброчесними”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, рішення Ради національної безпеки та оборони щодо звільнення всіх керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на рівні областей буде виконане “дуже швидко”.

Головне