Працівників з АЕС "Фукусіма" відправили до лікарні після контакту з забрудненою радіацією водою

Працівників з АЕС

Четверо працівників на японській АЕС "Фукусіма" мали безпосередній контакт з зараженою радіоактивними матеріалами водою під час проведення робіт з прочищення труб на об'єкті. Двох з них було госпіталізовано, пише The Guardian з посиланням на повідомлення оператора станції Tepco.

"Інцидент, що стався в середу (25 жовтня - ред), наголошує на небезпеці, з якою все ще стикається Японія при виведенні з експлуатації АЕС. Реактор був зруйнований величезним цунамі у 2011 році, що стало найстрашнішою атомною катастрофою у світі з часів Чорнобиля у 1986 році", - пише видання. 

Відомо, що зараження сталось в момент, коли працівники чистили труби системи фільтрації стічних вод для подальшого її скидання в море. Відірвалась одна з трубок і на одяг потрапила небезпечна рідина. 

У двох госпіталізованих рівень радіоактивного випромінювання на шкірі поки перевищує безпечні показники значення. Оператор станції повідомив, що стан обох чоловіків стабільний, однак їм доведеться пробути у медзакладі "близько двох тижнів". 

Видання зазначає, що інцидент стався всього через кілька днів після того, як Tepco здійснила випуск другої партії стічних вод із АЕС в море. 

Злив води з пошкодженої АЕС розпочався 24 серпня. В Японії та МАГАТЕ запевняють, що вода очищена та безпечна. Однак Китай, який був категорично проти таких дій, заборонив імпорт японських морепродуктів. Всього у море з АЕС потрапить обсяг води еквівалентний 540 олімпійським басейнам.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ще у липні офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь розркитикував наміри Токіо та наголосив, що океан - це "не приватна каналізація Японії". Він заявив, що скидання очищених вод з АЕС несе ризики для сусідніх країн і острівних держав Тихого океану. Ван Веньбінь назвав план Японії "егоїстичним кроком, що ставить під загрозу спільні інтереси всього людства". 

 

Головне