Працівники котелень на ТОТ Донеччини оголосили страйк: опалювальний сезон під загрозою

Працівники котелень на ТОТ Донеччини оголосили страйк: опалювальний сезон під загрозою

На тимчасово окупованих територіях Донеччини працівники котелень оголосили страйк через багатомісячні затримки виплат заробітної плати.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Працівники відмовилися виходити на роботу, що призвело до зупинки підготовки тепломереж до нового опалювального сезону. За кілька тижнів в регіоні мало початися опалення, однак через страйк більшість тепломереж залишаються в аварійному стані, а котли - несправними.

На тимчасово окупованій території Запорізької області, за інформацією з місцевих джерел, працівників змушують підписувати заяви про відмову від заборгованості по заробітній платі.

“Керівники цих установ, які охоче пішли на співпрацю із ворогом, отримали таку вказівку від російської окупаційної влади”, - зазначають у ЦНС.

Заяви про відмову від заборгованості заробітної платні збирають на підприємствах тимчасово окупованого Запоріжжя. Йдеться про місто Бердянськ та, зокрема, про комунальні підприємства “Горліфт” та  “Бердянськвода”.

За наявною інформацією, люди почали масово звільнятися із муніципальних підприємств. Зрештою, у КП на тимчасово окупованих територіях України й без цього критичний брак кадрів. До прикладу колаборанти не можуть впорядкувати роботу громадського транспорту в тимчасово окупованому Донецьку.

Як писав “Ми-Україна” раніше, близько 7000 жителів тимчасово окупованих територій сходу та півдня України з початку року підписали контракти з російськими окупаційними військами через безробіття та дезінформацію.

Головне