Працівники ДПСУ затримали дві автівки з групою чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон

Працівники ДПСУ затримали дві автівки з групою чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон

Прикордонники зупинили дві машини, в яких вісім чоловіків планували перетнути кордон з Румунією в обхід пунктів пропуску. Пасажирам довелося заплатити по 10 тисяч доларів за організацію цієї незаконної поїздки.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Прикордонники відділу “Порубне”, за підтримки Національної гвардії, реалізували оперативну інформацію та зупинили неподалік кордону автомобіль, в якому їхали шість чоловіків. Ще одну машину з водієм та пасажиром затримали після короткого переслідування.

Правоохоронці встановили, що двоє місцевих мешканців доправляли групу чоловіків до кордону, після чого мали показати їм маршрут до Румунії в обхід пунктів пропуску. За послугу кожен із чоловіків Тернопільської, Хмельницької та Рівненської областей заплатив головному організатору по 10 тисяч доларів США.

Затриманим склали протоколи про адміністративне правопорушення, а водіям загрожує кримінальна відповідальність за ст. 332 КК України. Проводяться заходи з пошуку організатора схеми.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за даними Державної прикордонної служби України, кількість спроб незаконного перетину державного кордону демонструє тенденцію до зниження.

Головне