Плетенчук: Українські захисники влучними ударами ліквідували ППО окупантів на Херсонщині

Плетенчук: Українські захисники влучними ударами ліквідували ППО окупантів на Херсонщині

Силам оборони України вдалося ліквідували ППО росії в Херсонській області. Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів прес-офіцер Комендатури оборони Херсону, капітан-лейтенант Дмитро Плетенчук.

"Славетна 406 артилерійська бригада імені Алмазова знищила засоби ППО російські влучними ударами. Відповідно, це полегшило роботу нам і решті артилеристів, і авіації", - зазначив Плетенчук. 

Також він додав, що українські захисники постійно "відпрацьовують" по лівому берегу.

"Ворог має втрати серед особового складу, техніці. Боротьба триває", - наголосив Плетенчук.

Українські захисники знищили ППО росії у Херсоні
Українські захисники знищили ППО росії у Херсоні

Крім того було зазначено, що окупанти чинять на лівобережжі Херсонщини військові злочини.

"Те, що вони роблять в селах, це не вкладається ні в які рамки. Це грабунки, зґвалтування, виселення людей", - розповів прес-офіцер Комендатури оборони Херсону.

Нагадаємо, Силам оборони України 11 листопада вдалося звільнили Херсон від російських військових. В окупації місто знаходилося з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Звільнена була лише правобережна частина регіону, лівобережжя ж і досі лишається в окупації.

Перед тим, як українські військові зайшли в місто, російська влада заявила, що наказала своєму війську вийти з міста.

Після звільнення в Херсоні тривалий час не було електроенергії, мобільного зв'язку та інтернету. Окупанти після відходу тероризують Херсон - місто перебуває під пострійними артобстрілами, там залишилося вкрай мало місцевих жителів.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник міського голови Херсона Роман Головня повідомив, що в Херсонській області відбувається так звана “імітація присутності росіян”, хоча насправді накопичення боєприпасів російської федерації там немає.

Головне