ППО, БТР та РЕБ: Литва надасть Україні нову військову допомогу

ППО, БТР та РЕБ: Литва надасть Україні нову військову допомогу

Литва оголосила новий пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть засоби ППО, БТР та РЕБ, повідомили у Міністерстві оборони країни.

Згідно з оприлюдненою інформацією, Литва передасть Україні 14 БТР M113, системи ППО малої дальності і ракети до них, засоби РЕБ, позашляховики із запчастинами, вантажівки-тягачі, системи-навантажувачі, стрілецька зброя і боєприпаси, запчастини.

"Невдовзі Литва передасть Україні критично необхідні системи ППО малої дальності, таким чином роблячи свій внесок в рамках "коаліції ППО", яку очолюють Німеччина, США і Франція… Ми також передамо інше військове спорядження, зброю та системи, які щоденно потрібні на полі бою. Це інвестиція у нашу власну безпеку", - заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас. 

Нагадаємо, раніше про новий пакет військової допомоги Україні оголосили Сполучені Штати Америки. До пакету на 125 млн доларів увійшли системи ППО, артилерія, протитанкові засоби та інше озброєння.

Як повідомляли "Ми-Україна", Литва вирішила надати Україні новий транш гуманітарної допомоги у вигляді енергетичного обладнання загальною вартістю більше 50 мільйонів євро.

Головне